2010. október 30., szombat

The Vampire Diaries season 2 episode 7 - Az álom rész

Úgy döntöttem mostantól minden rész után írok egy kis élménybeszámolót, ha már a múltkor annyira kijött belőlem. Most sincs ez másképp, ugyanis ez a rész mégnagyobbat ütött!
Már teljesen TVD lázban égek hetek óta, mert a 2. évad az valami fergeteges. Ebben a részben egy álarcosbálra visznek el minket ( miért ne lenne már álarcosbál is, ha már annyi az ünnepség, nem? )
Már az első jelenetekben rájöhetünk, hogy ennek a résznek a központja Kathrine és, hogy ő mennyire feldühítette főszereplőinket, akik együttes erővel akarják kiiktatni a vámpírt, Alaric fegyvereivel -Elena bevonása nélkül.
Nagyon aranyos volt nekem, ahogy készülődtek és megszervezték az egészet. Csapatmunka, kötődés. Egy álomcsapat van kialakulóban?
De mit akar Kathrine? A holdkövét, amit elvettek tőle és -mivel Mason-t megölték- egy új vérfarkast.
Amíg a fiúk és Boonie végzik az előkészületeket, Kathrine is talál egy pártfogoltat, méghozzá egy boszorkányt, Lucy-t. Nekem a csaj elsőre nem néz ki ellenszenvesnek, látszik, hogy kényszeríti Kat, mint mindenki mást. A lány megígéri neki, hogy segít Kat-nek megszerezni a követ.
Eközben Elena otthon ápolja Jenna-t és Alaric is segít neki, aki egyrészt vigyáz is Elena-ra, hogy ne menjen el a bálra.
Elérkezett a bál ideje. Kathrine mégegyszer megkérdezi Matt-től, hogy mit kell tennie: leitatni Tyler-t és verni míg az meg nem öli. Nagyon remek...
Az álarcosbál azért is volt fontos nekem, mert láthattam Damon-t álarcba. :D Nagyon dögös! :P <3

( köszi a képért Stella-nak :D )
Térjünk vissza Kathrine-re aki nagyon idegesít már, mert megöl és manipulál mindenkit. Miközben Stefannal táncol zsarolja és meg is öl egy csajt. Nagyon kell neki az a kő, de miért? Ideje lenne megölni, én azt mondom!
Be is indult a Kathrine elleni merénylet gépezete, mindenki véghezvitte a munkáját. Nekem ez is nagyon tetszett! SMS-eket dobáltak, hogy ki jön most. Aranyos! :) Mondom, hogy álomcsapat!
Jeremy tévútra akarta terelni, de nem hisz neki csak a fejéhez vágja, hogy mivel Gilbert túl bátor -mint John, aki emiatt 4 ujját elvesztette...
Caroline-hoz megy Kat és megfenyegeti, veri, hogy árulja el mit terveznek. Caroline beadja a derekát, elmond mindent és egy szobába tereli a nőt...ám, mikor belép a szobába, ki nem jöhet, mert Boonie ugyanolyan varázslatot tett rá, mint annak idején őse, Emily a sírra. Ügyesek vagytok!


Elérkezett a várva várt összecsapás, Kathrine a kalitkában Damon-ékkal, csapdában. Kezdődik a harc, de mikor Damon hátbadöfi Kathrine-t...nemcsak ő sérül, hanem Elena is, aki időközben megjelent a bulin. Jeremy és Boonie értetlenül néznek, amikor újabb vérfolt jelenik meg a sikoltozó Elena kezén...na meg Kathrine-én. Nagyon durva volt ez az ide-oda ugrálás a két lány között. Végül Boonie rájön mivan és elküldi Jer-t, hogy szóljon a fiúknak: Elég! Észre lehetett venni a rész közben, hogy Boonie és Jeremy furcsán kötődnek egymáshoz, már-már forrósodik a levegő kettejük között, összehangban vannak. Nagy az esély rá, hogy egy új álompár lesz? Én örülnék neki.

A Salvatore-tesók hősiesen állják a verést és mindenáron végezni akarnak megrontójukkal, ez vezéreli őket. Stefan leteríti Kathrine-t és Damon már döfné le, de megjött Jeremy és figyelmezteti őket, ha bántják attól Elena is rosszul lesz. Damon arcán a meglepődés, a félelem és a féltés keveredik, így leengedi a karót. Kathrine kárörvendőn mosolyog. Össze vannak zárva és még nem is bánthatják. Damon mondja Kat-nek, aki hason akarja magát szúrni, hogy: Wait! ( Várj ) Cuki, mi? ;)
Elkezdődnek a csipkelődések Kathrine és a fiúk közt és kitérnek a holdkőre is. Na meg a vérfarkasokra.
Odalent még megy a buli Matt vezetésével, aki Tyler-rel és Sarah-val piál. Matt elkezdi bevégezni feladatát. Feldühíti Tyler-t, piát locsol mindenhova, összetöri apja fényképét, megpofozza. Tyler nem szeretne verekedni, de végül ez lesz. Szerencsére Caroline vámpír lévén meghallja és szétválasztja a fiúkat, Matt-et egy könyökössel leküldi a földre. Megmenekült.
De nem ez a helyzet Sarah-val. Tyler ámuldozik Caroline-on, hogy milyen erős és közben Sarah leszúrja ( nem is tudom, talán egy ) minikéssel. Őt is megigézte Kathrine. Tyler ordít és meglöki a lányt...bele az asztalba, fejjel. Csatt és törik a nyak. Tyler vérfarkas lesz, a szeme ezt mutatja.
Eközben Boonie rájön, hogy van mégegy boszorkány a bulin. Meg is keresi és kéri szedje le a varázslatot. Beszélgetnek kiderül, hogy Lucy életét egyszer megmentette Kat és most ezzel viszafizeti neki. A lány megérinti Boonie-t, megtudja hol van a holdő és biztosítja arról, hogy bízhat benne. Valamiért ezt is teszi és odaadja.
Damont-t szüntelenül piszkálja Kat, ezért Damon a falhoz szorítja és majdnem leszúrja. Nem is csodálom az a nő szörnyű, de akkor is Elena nem halhat meg. Leáll és megjegyzi, ha elmúlt a varázs első dolga lesz, hogy megöli. Egyébként mindkét fiú nagyon védeni akarja Elena-t. Tök jó testvérek lettek ebben e részben, együtt harcolnak, fedezik egymást, nem hisznek Kathrine-nek, nem hagyják, hogy egymásnak ugrasza őket. Alakulna az álom-testvérpár? Szerintem nem, csak jobb a kapcsolatuk. :)
Feljön Lucy és elmondja már kimehetnek a szobából és Kathrine-nek adja a holdkövet...ám mikor az a kezébe helyeződik a lány szenvedni kezd és elájul. Egy újabb varázslat? Meglehet.
Elena nem szenved, Boonie elmulasztotta, Lucy megbénította Kat-et, tehát minden rendben van. Kivéve Tyler-t. Caroline elmondja neki tudja, hogy mi a helyzet vele. Lehet, hogy ők is összejönnek? Mégegy álompár?
Stefan odamegy Elena-hoz és megkérdezi jól van-e. Ez természetes, hisz most, hogy elment Kathrine már együtt lehetnek. Vagy mégsem? Elena vonakodik attól, hogy összejöjjenek legalábbis addig, amíg nincs biztonságban. És ő soha sincs biztonságban. Örültem, hogy Elena elutasítja, mert feléledt bennem a remény, hogy akkor talán Damon... :) Beteljesülhet a nagy álom?
Boonie megtudja Lucy-től, hogy rokonok, ezért segített neki. Jeremy hazaviszi a lányt. Mondom, hogy alakul valami.
Damon, pedig bevitte a sírba Kathrine-t, ahol Boonie "ki-nem-engedő" varázslata van érvényben. Kathrine örökre csapdában. Damon fájdalmas, mégis elszánt arccal tolja az ajtót, hogy bezárhassa végleg élete megkeserítőjét. Bár szerette ez a legjobb megoldás, mivel valóban csak árott neki és Elena-nak.
A lány utolsó probálkozásként azt mondja neki, hogy szüksége van rá, mert Elena veszélyben van, ő a hasonmás... Zavaros az utolsó megjegyzés. Damon-nak is, de szerinte Kat hazudik és nem hagyja magát újra átverni, majd bezárul a nagy kőajtó Kat előtt... Damon elvégezte dolgát megfizetett a nőnek. Kifújja a levegőt és elmegy. Ügyes volt nagyon, örömömben ugrándoztam. Meg kellett hoznia egy nagy döntést, de jól választott. Büszke vagyok rád! :) Álom-pasi ;)
De itt még nincs vége. Elena valóban veszélyben van! Egy álarcos pasas befogja a száját és elviszi...


Egy rettentő izgalmas részt élhettünk át, ami megannyi megválaszolatlan kérdést hagyott maga után. Reménykedjünk a legjobbakban! :)
És miért álom rész a neve a bejegyzésnek? Ha figyeltek felfedezitek az ÁLOM- dolgokat. ;)
 Mai helyzetjelentésemnek vége. Remélem jól áttekinthető. Várom a komikat, egyet értetek-e vagy sem, a nézeteimmel.
A The Vampire Diaries legyen veletek

3 megjegyzés:

  1. Szia!!
    Nekem nagyon tetszett ez a beszámolód is.
    Mindent nagyon jól összeraktál.:) És persze az a sok ÁLOM-dolog is szuper lett!!! Egyet értek veled.:)
    Várom a többi ilyen beszámolódat is.:):)

    U.i.: Köszi h odatetted Damon alá, h én csináltam a képkivágást.:):)

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek én is veled!:) ideje volt egy kicsit sarokba szorítani Kathrine-t, de most persze majd még érdekesebb lesz a dolog én már várom a 8.részt, de szerintem nem vagyok egyedül:D
    De ugye a 18.fejezetet sem felejtetted el??Én várom a fejleményeket, hogy mi lesz most Damonnal...?? Kérlek ha lesz időd írd meg:)
    Stella a Damonos képhez gratulálok, jó lett:)

    U.i: Álom-pasi....ÁLOM-dolog...igazatok van:D

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!
    Örülök hogy egyetértetek, legalább ti :D Nálunk itthon senki sem ért velem egyet xD
    Én is nagyon várom a 8.-at :D
    Nem fogom elfelejeteni a 18.-at, ma fogom felrakni és néztem is hozzá a 2. évadból részleteket ( Damon & Elena ) ihletszerzés céljából és van bőven :D Egyébként kb. oda tért vissza Damon, hogy kint vannak a vámpírok a sírból és itt van már John. Jeremy már tud a vámpírokról...

    VálaszTörlés