2012. január 12., csütörtök

Váratlan események, közeleg a nagy harc - A hold sötétje folytatása

Sziasztok állandó és vissza-visszatérő olvasók, érdeklődők, ismerkedő fanok! :)
Most egy kisebb helyzetjelentést írok nektek, hogy mindenki képben legyen a könyv történését illetően és megelőlegezzek néhány újdonságot is az elkövetkező fejezetekből.
Most úgy áll a 'A Hold sötétje', hogy Damon Elena elrablása miatt érzett megtörtségéből kifolyólag átadta magát Klausnak -egy nagyon csúnya autóbaleset és élet-halál közötti ingadozás után. Ezt a döntés azért hozta meg, mert egyrészt féltette szerelmét a gonosz vámpírtól, másrészt mert már nem bír több megpróbáltatást. Damon kimerült! Az előző könyvben meg kellett küzdenie a szerelemmel; az átvertség gondolatával; testvérével és Kathrinenel. Ez az eseményláncolat nagyon legyengítette mind a testét, mind a lelkét. Igaz, hogy Elenával végre egymásra találtak és békésen éltek -de meddig is? Kábé egy hétig? Mert betoppant a rég nem látott, sok bajt és fájdalmat okozó ikerhugica, akire egyáltalán nem volt szüksége Damonnek. Lesokkolja egy történettel, ami egy gonosz ikerpárról szól, akiknek meg kell halniuk azért, hogy a legősibb vámpír, Klaus és a többi fajtársa újra ember lehessen. Természetesen róluk szól a monda. Nem is csoda, hogy Damon összezavarodik és elgondolkodik azon, hogy érdemes-e küzdeni egy ilyen erővel rendelkező vérszívó ellen, főleg ha ez a végzete? A válasza: nem! Inkább feladja csak, hogy Elena biztonságban legyen és a lelke felszabaduljon. Damon megnyugvásra vágyik. És ezt csak a behódolás után bekövetkező elkerülhetetlen halál hozhatja el neki.
De Danát nem ilyen fából faragták. Ő mindenáron meg akarja védeni testvérét és magát is. Ám ez nem annyira egyszerű, mint amilyennek tűnik. Klaus túlságosan furfangos és járatos a vámpíridézésében, főleg ha Dana elméjéről van szó. Régen, amikor Dana Klaushoz került a vámpír megparancsolta egy boszorkányának, hogy hozzon létre egy olyan mágikus kapcsolatot közöttük, ami révén Klaus képes bármikor -főleg ha Dana alszik- bemászni a lány fejébe, hogy megbolygassa a gondolatait és terrorral gyengítse az akaraterejét és tűrőképességét. Nem egyszer kínozta Elijah gonosz vagy halott árnyképével. Tudja, hogy ezzel tudja a legrosszabbat kihozni Danából.   Ő okozta az autó kisodródását és az ütközést a mérgezett fával -Klaus ugyanis el akarja pusztítani az erdőlakó Rilmákat. De miért is? Ez majd időközben kiderül, de elég annyi, hogy nyomós oka van rá és ez valamennyire már most is kiderült. A Rilmák ugyanis képesek elszakítani a köteléket, ám ez egy nagyon kockázatos és koránt sem bebizonyított művelet. Dana mégis belement, de csak hogy egyenlő esélyekkel indulhasson Klaus ellen. És ez csak akkor teljesülhet be, ha Klaus nem tudja többé manipulálni őt.
Most itt tartunk. Danát a szertartás közben megszállja a rettentően dühös Klaus és meg is öli mérgében. Csak utólag jön rá, hogy ez egy hatalmas baklövés volt. Ugyanis a vámpírok biztosan csak akkor változhatnak vissza emberré, ha a gonosz ikrek megölik egymást. Így csak Damon maradt neki, aki nem valószínű, hogy elég gonosz ahhoz, hogy egyedül kinyírjon egy egész várost -Mystic Falls- majd saját magát. Megoldható, de nagyon kicsi rá az esély, hogy sikerül.
Ám Klaus nem számolt valamivel, vagyis valakivel! Egy visszatérő szereplő jelenik meg a következő fejezetben, aki egy kicsit keresztülhúzza Klaus számításait. Jót és rosszat is tesz egyszerre. Ebből kifolyólag egy szerelmi történet veszi kezdetét, ami koránt sem örömteli. Sok benne az őrlődés, de egyiküknek rá kell jönnie, hogy egy beteljesülhetetlen szerelmet választani vétek, jobb a kézzelfogható. De ez is van annyira viszonzott? Ezek a kis dolgok, majd idővel kiderülnek és az is, hogy végül Kalusnak bejön-e a terve, miszerint  felhagy vámpírlétével. Annyit elárulhatok, hogy továbbra is hatalmas csattanók, nem várt pofonok, hihetetlen történések várhatók, ahogy eddig is.
Kérdeztétek, hogy Damon mikor tér vissza. Legközelebb a 18. fejezetben láthatjuk meghatározó emlékként.
Ezen a héten jön a következő rész, ami kellőképpen megdöbbentő, szívszaggató és keserű lesz. Várjátok már? ;) Itt egy részlet, kedvnövelőnek:
  " Valaki megfogta a kezem.
  Lebegtem, akár egy régen megfulladt ember, aki nyugodtan és békésen egyre mélyebbre merül alá a gyilkos vízben. Nem tudtam törődni semmivel; alig érzékeltem valamit a külvilágból és magamból, se fájdalmat, se boldogságot, se más erőteljesen életteli impulzust, amikor is egy árnyat, egy nagyon világos lidércet láttam meg csukott szemeimen keresztül. Felém úszott a sűrű feketeségben fényt hozva magával és hirtelen megragadott gyenge, bábszerű karomnál fogva és kirántott ebből a semmittevő, kín nélküli, magányos, érzelemmentes, totálisan halott állapotból. "
További szép napot! :)                                                                                                 Puszi: Amy Bleak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése